Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Кадри: 7/8 ТВЖурналистът на Телевизия 7/8 Станислав Балабанов гостува

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgКадри: 7/8 ТВЖурналистът на Телевизия 7/8 Станислав Балабанов гостува
Коментари Харесай

Балабанов: Процентът на положителните тестове за май и юни е почти еднакъв, няма увеличение. Общо 30 души са в интензивни отделения

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Кадри: " 7/8 ТВ "

Журналистът на Телевизия " 7/8 " Станислав Балабанов гостува в студиото на предаването " Студио Хъ ", където показа статистики за разпространяването на ковид у нас.

" Факт е, че още веднъж се насажда или се вършат опити да се насажда суматоха. Преди месец НОЩ се разпусна, спря да дава брифинги, излизаше един от тях, обявяваше бройките и те бяха намалели на 6 позитивни проби дневно. Но изненадващо малко по-късно се появиха едни записи, едни фотоси, и внезапно броя на позитивни проби, не на инфектираните, не на болните, а на позитивните проби стартира да скача. Това е една забавна статистика. Нашата работа, за разлика от други медии, за жалост национални, частни и огромни медии, да ме простят и БТВ и Нова, не престават да са в помощ на властта, на щаба и да извършват техните заръки. Отвратен съм от края на предходната седмица, по тази причина желаех довечера да се забележим и да приказваме. Гледах едни изявленията на доцент Кунчев, в които да не ги загатва кои са съответните водещи, само че го питаха: " Ама по какъв начин бе доцент Кунчев разпускате ограниченията, не би трябвало ли още веднъж да ги затегнем, какво се случва, властта не ви слуша и така нататък И аз като елементарен български жител заставам в профил и си крещя - още веднъж се насажда суматоха и напрежение. Защо? ", сподели Балабанов, след което сподели фотография, а към нея разяснява:



" Между другото като се заговорихме за доцент Кунчев, той призоваваше българите да съблюдават дисциплинираност, а той бе един от първите, които отиде на море в Гърция. Просто да ви напомним, че той го направи в един от първите дни след края на брифингите. Неговият сътрудник Мутафчийски пък, излезе една публикация, че когато Бойко Борисов тръгнал отново да ги събира, той най-вероятно беше на море в Халкидики. Тези неща още повече ми ускоряват тезата, че най-важните неща все още са обстоятелствата. Затова аз, защото не съм експерт или доктор, се позовавам на съответни статистики ", добави репортерът и стартира да демонстрира таблици с данни.



" Това е таблица с тестванията направени през месец май - вляво са бройките, вдясно е процентът на позитивните проби и най-долу в десния ъгъл е съотношението процентно към позитивните проби за целия месец май за всички направени проби. Той е 3,10  процента приблизително позитивни проби.



В таблицата за юни процентът на позитивни проби е 3,56. Това са таблици, извадени от доктор Емилияна Конова, която е експерт и имунолог. Не коремен хирург, а имунолог, който си схваща от работата ", изясни Балабанов.

" На базата на всички тези обстоятелства взех решение да се обадя и на доктор Георги Тодоров, лаборанта, който ни е гостувал доста пъти. Той би трябвало да ме запознае с още статистика, от която аз да преценява би трябвало ли да се притесняваш у дома или да разсъждаваме на база здравия разсъдък. Питах го по какъв начин в действителност върви обстановката сега, толкоз ли са страшни бройките, които всеки ден се афишират, тъй като по малките екрани и медии споделят " потрес, смут, усилват се инфектираните ". В диалога ни той ми даде друга съответна статистика - че броят на болните, включително и тежко болните, е пренебрежимо дребен на фона на потенциала на системата за лечебно опазване на здравето. Защото все още в България имаме към 400 индивида приети в болница в болничното заведение. Те са потърсили помощ, като повече от 350 от тях просто са уплашени, с болки в гърлото и с някакво неразположение, търсят лечебните заведения, тъй като си мислят, че ще умрат. Пеитах го - добре, на база първите месеци по какъв начин зала Арена Армеец беше цялостна с болнични кревати, в последна сметка какво се случва в интензивните ни отделения, има ли хора, а той споделя на фона на цялата тази зараза, на фона на всичките тези резултати, се оказва, че България разполага с 2500 реанимационни кревати все още в интензивни отделения. И там се намират 30 души за цяла България. Като аз не съм сигурен, че Ковид е главната причина те да се намират в тези отделения, тъй като постоянно са и съпътстващи болести. Реших да продължа да диря статистика. Затова в допълнение ще изтъквам какво споделя един различен експерт - кардиологът проф. Иво Петров, който се занимава с кардиология, който излезе със стастистика, че единствено дза един ден в края на предходната седмица 300 българи са умряли от кардиологични проблеми. Тъй като сме практични хора, аз си мисля какво ще се случи на следващия ден, в случай че някой излезе и каже: " В петък починаха 300 души от ковид ". Ще се случи безспорен цирк и провал, тъй като тези хора са облъчени и им е насаждан боязън няколко месеца ", съобщи още репортерът.

" В последна сметка това са обстоятелствата. Реших да намеря и база за съпоставяне. Ние не сме споделили, че в България Ковид не съществува, драги фенове, само че просто в  България има ясни обстоятелства и резултати от проучвания и брой хора. Затова аз взех решение да потърся съпоставяне с друга огромна зараза от преди 10-11 години - свинският грип. Тогава доцент Кунчев по някаква случайност стъпи в служба като основен здравен контрольор.



В публикация от 9 ноември 2009 година той излиза пред медиите и споделя, че 150 000 са случаите на новия свински грип в България. Да напомним, че тогава свинският грип засягаше доста по-страшни неща - бременни дами, дребни деца. В международен мащаб тогава СЗО излиза, че инфектираните надминават 1 милиард души. А в този момент се твърди, че са 10,5 милиона. Жертвите - СЗО тогава излезе с публична статистика, че над 600 хиляди души, като вметва, че това е тяхната публична статистика, само че действителните числа са 10 пъти повече. Сега сега към 500 000 души са жертви на ковид. Тогава доцент Кунчев споделя, че в зимните месеци от ноември до февруари, на база 150 000 души, жертвите в България са над 4500 души, като наред със свинския грип, има и други вируси. Той всяка зима излиза и приказва каква е обстановката когато се появи грипна зараза. През 2014 година и 2019 година доцент Кунчев се изрича срещу маските. После при започване на епидемията от ковид споделя, че той е малко-по-опасен от сезонния грип. През предходната седмица пък споделя, че маските са наложителни. Сега споделя, че ще глобяват. Прави се на служител на реда. Придобил е маниерите на един различен човек, който носеше маската си под брадичката. Снощи на мача Кирил Ананиев и Красен Кралев стояха един до различен, без маски ", съобщи още той. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР